Always on the move.

Never al dull moment.

Richard Wortel

Richard Wortel

Geboren in de stad Utrecht en opgegroeid op het platteland rond Kockengen. Werkte in zijn tienerjaren bij Jan Brand Sport in Hilversum, toen dé tennis- en hockeyspeciaalzaak van het Gooi. Ging van Broklede in Breukelen naar de Grafische MTS in Amsterdam en wist al snel dat hij het reclamevak in wilde. Zijn loopbaan gestart bij een reclamestudio op de Herengracht in Amsterdam. Het enige beeldscherm in het pand stond bij de boekhouding, werktekeningen werden met hulp van de haak en rubbercement gemaakt. Begonnen op de studio, toen traffic, productie en account. Mogen werken voor KLM, Heineken, Douwe Egberts, Postbank en AMRO Bank.

Naast het werk opleidingen en cursussen gevolgd in marketing en reclame. Productiebegeleiding gedaan van magazines zoals Residence en Money. Bij een Brits bedrijf voor drukwerkbegeleiding werd hij hoofd productie met projecten als het Bijenkorf Magazine en de folders en brochures van de HEMA. Veel kennis en ervaring opgedaan met internationale inkoop en projectbegeleiding. Vervolgens vijf jaar werkzaam geweest bij een toonaangevend grafisch afwerkingsbedrijf en een boekbinderij. Verantwoordelijk voor ordermanagement, verkoop en bedrijfsleiding.

Na een periode in de horeca en de outdoor teruggekeerd in marketing en communicatie. Als account- en projectcoördinator gewerkt op o.a. Land Rover. Productie van events en de ontwikkeling van de Land Rover Driving Experience.

In 2001 gestart als vrij en zelfstandig ondernemer. De eerste jaren veel projecten mogen doen voor opdrachtgevers in food, retail en media. In 2005 een tweede bedrijf gestart. The Off Road Company; ontwikkeling en uitvoering van events en trainingen in opdracht van automobielimporteurs en dealerorganisaties. Daarnaast automotive- en outdoor events gerealiseerd in Europa voor uiteenlopende bedrijven en organisaties.

Richard is vader van twee dochters. Reden om in 2010 te stoppen met reizen en werk in de weekenden. Die zijn voor het gezin en de sport; hardlopen, wielrennen en in de winter skiën.

De afgelopen jaren heeft hij zich steeds meer toegelegd op fotografie en content creatie en -management. Door de ontwikkelingen van ict en online is het vakgebied van marketingcommunicatie in rap tempo breder en complexer geworden. Als ondernemer met een klein bureau word je daardoor gedwongen om keuzes te maken. Nog meer samenwerking met professionals en specialisten en steeds meer een adviserende en coördinerende rol voor opdrachtgevers.

Meer informatie over Richard is te zien op LinkedIn, Pinterest en hij is te volgen op Instagram.