Always on the move.

Never al dull moment.

Richard Wortel

Richard Wortel

De man achter Carrot Company is Richard Wortel. Vader van twee dochters. Zijn basis is een grafische opleiding aangevuld met cursussen in marketing en reclame, communicatie en verkoop. Van zijn vijftiende tot twintigste jaar werkzaam geweest in de retail. Bij Jan Brand Sport, toen dé tennis- en hockeyspeciaalzaak van het Gooi.

Waarom niet verder gegaan in de sport? Hij wilde het reclamevak in. Een vrij beroep. Zijn loopbaan gestart bij een reclamestudio op de Herengracht in Amsterdam. Het enige beeldscherm binnen het buro stond bij de boekhouding, werktekeningen werden met hulp van de haak en rubbercement gemaakt. Begonnen op de studio, toen traffic, productie en account. Mogen werken voor KLM, Heineken, Douwe Egberts, Postbank en AMRO Bank. Bij een tweede buro productiebegeleiding van magazines zoals Residence en Money en bij een Brits netwerk voor drukwerkinkoop hoofd productie met producties als het Bijenkorf Magazine en het drukwerkpakket van de HEMA. Veel kennis en ervaring opgedaan met internationale inkoop en projectbegeleiding. Vervolgens vijf jaar werkzaam geweest bij een toonaangevend grafisch afwerkingsbedrijf en een uitgaafbinderij. Verantwoordelijk voor ordermanagement, verkoop en bedrijfsleiding. Na een periode in de horeca en outdoorwereld teruggekeerd in het communicatievak. Als account- en projectcoördinator gewerkt op o.a. Land Rover. Productie van events en de ontwikkeling van een rijtrainingsprogramma.

In 2001 gestart als vrij en zelfstandig ondernemer. De eerste jaren veel projecten mogen doen voor opdrachtgevers in food, retail en media. In 2005 een tweede bedrijf gestart met een compagnon. THE OFF-ROAD COMPANY, vanaf 2008 onder de naam LIVE&DRIVE. Ontwikkeling en uitvoering van events, productintroducties en trainingen in opdracht van automobielimporteurs en dealerorganisaties. Daarnaast off-road en outdoor events gerealiseerd in Europa voor uiteenlopende bedrijven en organisaties.

Vanaf 2010 gestopt met de automotive- en outdooractiviteiten. De weekenden zijn voor het gezin en de sport; hardlopen, hockey, squash, wielrennen en in de winter skiën. Richard heeft zich de afgelopen jaren steeds meer toegelegd op fotografie en online.
Carrot Company heeft mede daardoor kunnen ontwikkelen tot een buro voor creatieve communicatie – creative agency – met de focus op retail, food en horeca.

Meer informatie over Richard is te zien op LinkedIn, Pinterest en hij is te volgen op Instagram.